Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ikan Mangoet
gebakken makreel of schelvis in kruidensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
makreel
of schelvis
▢
8
lomboks
gekookte
▢
10
kemirinoten
▢
2
uien
fijngesneden
▢
santen
▢
olie
Kruiden:
▢
1
theelepel
kentjoer
▢
½
theelepel
laos
▢
1
theelepel
trassi
Instructies
De vis wordt in olie gaar gebakken.
Intussen maakt men de saus: de kruiden, uien en kemiries worden fijngemaakt en met santen gekookt tot het mengsel een rode kleur krijgt en de olie eruit komt.
De vis nog even in de saus laten meekoken.
De saus kan ook over de vis gegoten wordt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië