Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ikan Mangot Makreel
gebakken of gestoomde makreel in kruidensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
makrelen
gebakken/gestoomde
▢
2
uien
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
2
rode lomboks
ontpitte
▢
1
theelepel
asem
▢
4
blaadjes
djeroek poeroet
▢
½
blok
santen
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
suiker zout
Kruiden:
▢
4
kemirinoten
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
kentjoer
▢
1
theelepel
trassi
Instructies
Vermeng de gesnipperde uien en knoflook met de kruiden en stamp of maal alles fijn.
Fruit dit mengsel in de boter en voeg asem, suiker en zout toe.
Roer dit goed om, om aanbranden te voorkomen.
Los de santen op in het warme water en schenk dit bij het gefruite mengsel.
Doe er nu ook de djeroek poeroet bij en breng het geheel aan de kook.
Blancheer de gebakken vis 10 min. in deze saus en leg de vissen in een diepe schaal.
Laat de saus indikken en begiet er de vissen mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië