Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Liefdescake uit Sri Lanka
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
125
gram
boter
▢
250
gram
griesmeel
▢
10
eierdooiers
▢
500
gram
suiker
▢
200
gram
fijngehakte rauwe cashewnoten
▢
2
eetlepels
rozewater
▢
2
eetlepels
honing
▢
¼
theelepel
geraspte nootmuskaat
▢
¼
theelepel
geraspte citroenschil
▢
½
theelepel
kaneelpoeder
Instructies
Roer de boter zacht en voeg er al roerend de griesmeel aan toe.
Klop de dooiers samen met de suiker tot een licht schuimende massa en schep deze door het boter/griesmeelmengsel.
Voeg de overige ingrediënten toe en werk alles zo luchtig mogelijk door elkaar.
Schep het deeg in een met beboterd vetvrij papier beklede taartvorm.
Strijk het oppervlak glad af met een natgemaakt mes en bak de taart in een matig warme oven (150 °C) tot ze goudbruin ziet.
Laat het gebak in de vorm afkoelen en stort het daarna op een taartrooster.
Verwijder het papier en snijd de koud geworden cake in punten.
Bestrooi elke punt met een mengsel van 3 delen poedersuiker en 1 deel kaneelpoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Sri Lanka
Feestdagen etc
Valentijnsdag