Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Goelai Manado
gestoofde vis uit Manado
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
vis
gefileerde
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
½
theelepel
zout
▢
8
verse
petehbonen
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
uien
▢
1
teen
knoflook
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
groene lomboks
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
suiker
▢
2
blaadjes
salam
▢
zout
▢
100
gram
Gepelde garnalen
Instructies
Spoel de vis (tarbot) af, maak ze droog en snij ze in blokjes van 2 cm.
Los het zout op in de citroensap en sprenkel dit over de blokjes vis.
Voorzichtig alles omscheppen en 15 min. laten staan.
Snij de petehbonen in smalle reepjes.
Fruit de uien goudgeel, voeg de fijngehakte knoflook en laat dit 1 min. mee fruiten.
Laat dit afkoelen en wrijf het daarna tot een gladde brij.
Snij de lomboks in smalle ringen.
Doe de uienbrij met de peteh, lomboks, laos, salam en suiker in een wijde pan.
Voeg 3 dl kokend water toe en breng al roerend alles aan de kook.
Voeg naar smaak wat zout en leg de blokjes vis in het vocht.
Zet het vuur laag en laat alles 4 tot 5 min. zachtjes sudderen.
Schep daarna heel voorzichtig de garnalen door het gerecht.
Dan onmiddellijk opdienen in een voorverwarmde schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië