Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam besengèk ala Kon. Marine
kip in pikant gekruide saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
kip in 4 stukken
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
gesnipperde ui
▢
2
uitgeperste tenen knoflook
▢
1
eetlepel
sambal
▢
1
theelepel
trassi
▢
4
geraspte kemrienoten
▢
1
theelepel
djinten
▢
2
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
laos
▢
2½
dl
water
▢
1
eetlepel
javaanse suiker
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
stukje
santen van 2 cm
▢
zout
Instructies
Verhit de olie en bak de stukken rondom mooi bruin. Wrijf de ui, knoflook, sambal, kemirie, djinten,
ketoembar, laos en wat zout fijn in een vijzel. Voeg het kruidenmengsel, water, suiker en santen toe
aan de stukken kip. Roer alles goed door een en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, leg
een deksel op de pan en laat de stukken kip ca. 45 min. zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. Roer het
citroensap vlak voor het opdienen door het stoofvocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië