Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Semoer Ajam 3
smoor van kip in gekruide saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
kip
van 800 gram
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
2
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
stuk
asem
grootte als een walnoot
▢
zout
▢
1
theelepel
laos
▢
1
ontpitte
lombok
in ringetjes
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
citroen
sap er van
Instructies
Snijd de kip in 4 stukken, wrijf ze in met een papje van asem vermengd met 1-2 eetlepels water.
Laat ze minstens 1 uur marineren.
Droog ze af.
Maak de boter bruin, bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
Bak de uien en knoflook de laatste minuten mee tot ze geel worden.
Maak de saus af met een beetje water, ketjap en het citroensap.
Voeg laos, djahé en lombok toe en stoof alles tot de kip gaar is.
Magnetron:
Marineer de kip zoals beschreven.
Smelt de boter in een magnetronschaal van tenminste 1 liter onafgedekt 1-2 min. op 100%.
Schep er de uien, knoflook, ketjap, laos, djahé en lombok door en fruit het mengsel onafgedekt 2-3 min. op 100%.
Leg de kip erop en maak de kip afgedekt in 18-20 min. op 70% gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië