Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Semoer Ajam 4
smoor van kip in gekruide saus met tomaat
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
boter
▢
5
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
3
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
3
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
middelgrote
tomaten
▢
1
kip
van 1-1.2 kg
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
zout
Instructies
Snijd de kip in grove stukken, wrijf ze in met zout en peper en nootmuskaat.
Laat de kruiden enige tijd intrekken.
Maak de boter bruin, bak hierin de stukken kip aan alle kanten goudbruin.
Bak dan de uien en knoflook mee.
Snijd de tomaat in plakken en bak ze ook mee.
Maak de saus af met een beetje water en ketjap.
Magnetron:
Snijd de kip in grove stukken, wrijf ze in met zout en peper en nootmuskaat.
Smelt de boter in een magnetronschaal van tenminste 1 liter onafgedekt 1 min. op 100%.
Schep er de uien, knoflook en plakken tomaat door en fruit het mengsel onafgedekt 2-3 min. op 100%.
Roer er dan de ketjap door en leg de kip erop.
Maak de kip afgedekt in 20-22 min. op 70% gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië