Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam kerrie
kip in gekruide kerriesaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van 1 kg
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
2
laurierblaadjes
▢
2
eetlepel(s)
kerrie
▢
50
gram
margarine
▢
40
gram
bloem
▢
zout
▢
peper
▢
peterselie
Instructies
Trek een halve liter bouillon van de kip met de ui, peterselie, zout, peper en laurier (niet alle ui gebruiken).
Is de kip gaar, de pan van het vuur.
Haal de kip eruit en pluk ze in kleine stukjes vlees en leg het apart op een schaal.
Zeef vervolgens de bouillon en houd die bij de hand.
Fruit in wat margarine de knoflook, de overgebleven ui en de kerrie totdat de uien bruin zijn.
Voeg dan de bloem toe en roer er de bouillon doorheen.
Laat dit op een klein vuur een dikke saus worden.
Daarna kan de uitgeplozen kip erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien op bij witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië