Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Abon Ajamvan de Koninklijke Marine
gekruide en gerafelde kip
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van 1 à 2 kg
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
6
eetlepel(s)
olie
▢
½
theelepel
djinten
▢
2
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
gesnipperde
▢
1
stukje
asem zout
Instructies
Zet de kip op in een beetje water met zout en de asem.
Laat het vlees heel gaar worden.
Haal het vlees van het bot en trek het met 2 vorken tot rafels.
Wrijf uien, knoflook, ketoembar en djinten tot een brij.
Laat hierin het vlees enkele uren marineren.
Bak de rafels kip in de olie, die niet te heet mag worden, knappend.
Laat ze dan uitlekken en dien zo warm mogelijk op
Magnetron:
Leg de kip met het stukje asem naast elkaar in een ondiepe magnetronschaal en verwarmde kip afgedekt 18 a 20 min. op 70%.
Neem het vlees van het bot en rafel het.
Ga verder te werk zoals in het recept beschreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië