Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bebek Boemboe Bali
gestoofde eend in gekruide saus uit Bali
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eend
van ca. 1 kg
▢
6
eetlepel(s)
olie
of boter
▢
3
dl
water
Kruiden:
▢
2
uien
gesnipperd
▢
5
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
trassi
▢
2
theelepel
laos
▢
1
theelepel
koenjit
▢
8
kemirienoten
geraspte
▢
3
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
sprieten
sereh
▢
2
blaadjes
salam
▢
2
blaadjes
djeroek poeroet
▢
zout
Instructies
Snijd de eend in stukken, wrijf hem in met zout en bak hem in olie of boter halfgaar.
Maak uien, knoflook, sambal, trassi, koenjit, laos en kemiries fijn en voeg dit mengsel toe aan de eend.
Voeg nu het water toe met de salam en djeroek poeroet en de ketjap.
Stoof de eend op een niet te hoog vuur gaar.
Magnetron:
Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Schep de fijngewreven kruiden erdoor en fruit ze onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Leg de stukken eend erop, voeg water, blaadjes en ketjap toe en maak alles afgedekt in 20 à 22 min. op 70% gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Indonesië