Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zwartzuur Van Eend
gekruide eend
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eend
van ca. 1 à 1.2 kg
▢
8
eetlepel(s)
olie
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
3
cm
pijpkaneel
▢
10
versgemalen zwarte peper
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
2
eetlepel(s)
azijn
▢
1
dl
rode wijn
▢
6
kruidnagels
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Snijd de eend in stukken en wrijf die in met zout en nootmuskaat.
Bak de stukken in hete olie aan alle kanten bruin.
Voeg de uien toe en bak die mee tot ze geel zijn.
Doe er een scheut water bij, de wijn, peperkorrels, kaneel en kruidnagels.
Stoof de eend tot hij bijna gaar is.
Doe er dan de ketjap bij, de azijn en stoof de stukken eend nog even door.
Magnetron:
Verwarm de olie in een ondiepe magnetronschaal onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Schep de uien erdoor en fruit ze onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
Voeg het water, de wijn, peperkorrels, kaneel en kruidnagels toe.
Leg de stukken eend erop. Verwarm alles afgedekt in 20 a 22 min. op 70% gaar.
Roer er de ketjap en azijn door en laat de eend 5 min. afgedekt staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Indonesië