Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tahoe Ketoprak Bandoeng
gebakken tahoe met taugé en komkommer
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
blok
tahoe
▢
250
gram
taugé
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
¼
komkommer
in fijne plakjes
▢
½
kopje
azijn
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
selderie
▢
bieslook
▢
gebakken uitjes
Instructies
Snij de tahoe in kleine blokjes en bak ze in olie knappend bruin, uit laten lekken in een vergiet.
Was de taugé, groene schilletjes verwijderen en met kokend water overgieten.
Ook uit laten lekken.
Vermeng de sambal met de azijn, ketjap en wat zout.
Leg dan een laagje tahoe en een laagje taugé in een schaal, strooi er wat selderie over en een laagje komkommer.
Giet als laatste de saus erover en roer goed door elkaar.
Als garnering wat gebakken uitjes en gehakte bieslook er overheen strooien.
Dien dit gerecht koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië