Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tempeh Tante Truus
tempeh in kokossaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
plak
tempeh
▢
¼
blok
santen
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
2
tenen
knoflook
uitgeperst
▢
2
theelepel
sambal
▢
1
theelepel
Javaanse suiker
▢
½
theelepel
laos
▢
½
theelepel
serehpoeder
▢
4
kemirienoten
gepoft
▢
2
blaadjes
salam
▢
1
eetlepel
bieslook
gesneden
▢
1
rode lombok
▢
zout
Instructies
Snij de tempeh in 8 gelijke stukken.
Breng 2 dl water aan de kook en voeg theelepel zout toe.
Kook hierin de tempeh 4 min. en laat dan de tempeh in een vergiet uitlekken.
Los de santen op in het kookvocht en breng het langzaam aan de kook.
Stamp de ui, knoflook, sambal, suiker, laos, serehpoeder en de kemiries fijn.
Voeg dit aan de santen toe en doe er de salam bij.
Roer alles krachtig door en laat het enkele minuten zachtjes koken.
Leg dan de stukken tempeh erin en laat alles zachtjes doorkoken totdat een dikke saus is verkregen.
Verwijder de salam en dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.
Strooi wat bieslook erover en garneer met een bloem van rode lombok.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië