Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tempeh Batjem
zoetzure tempeh
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
plak
tempeh
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
1
grote
ui
gesnipperde
▢
6
tenen
knoflook
gehakte
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
eetlepel(s)
Javaanse suiker
▢
zout
Instructies
Snij de tempeh eerst in dunne plakken en dan in vingerbrede repen.
Bak ze in hete olie goudbruin en knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak in de resterende olie (tenminste 1 eetlepel) de ui glazig en voeg knoflook.
Laat alles onder voortdurend omscheppen de ui goudbruin worden.
Roer de sambal erdoor en na 30 sec. het citroensap, de suiker en een theelepel zout.
Laat alles zachtjes doorkoken totdat een stroperige massa is verkregen.
Schep de repen tempeh hier voorzichtig door totdat de repen aan alle kanten met de stroperige massa bedekt zijn.
Schep deze massa op een groot koud bord en laat hem afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef dit gerecht bij uitgebreide maaltijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië