Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Tjampoer Bandoeng
zuur van gemengde groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¼
kool
fijngesneden
▢
1
pakje
taugé
▢
2
rode lomboks
in reepjes
▢
2
uien
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
2
theelepel
ketoembar
▢
¾
kopje
azijn
▢
3
theelepel
koenjit
▢
1
stukje
prei
fijngesneden
▢
10
takjes
selderie
fijngehakt
▢
150
gram
worteltjes
in reepjes
▢
6
kemiries
fijngestampt
▢
1
stukje
trassi
▢
zout
▢
nootmuskaat
Instructies
Fruit in wat olie de ui, knoflook, lombok (of paprika), trassi, kemirie en de koenjit.
Dan de kool, prei en selderie erbij en maak af met zout, ketoembar en nootmuskaat.
Giet de azijn erbij en laat alles ca. 10 min. op een klein vuur sudderen.
Als laatste de taugé even laten mee sudderen.
De atjar in een schaal scheppen en koud opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor de kool kan witte-, spits- of chinese kool gebruikt worden.
De atjar is in de koelkast lang goed te houden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië