Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Ikan Bakljouw
zuur van kabeljauw
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
moot
kabeljauw
per persoon / verse
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
½
eetlepel(s)
koenjit
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
eetlepel(s)
witte basterdsuiker
▢
2
eetlepel(s)
azijn
▢
1
rode lombok
in reepjes
▢
zout
▢
peper
Instructies
Wrijf de moten vis in met zout en peper (diepvriesmoten ook prima).
Bak ze in olie goed bruin en laat ze uitlekken.
Meng de ui, knoflook, koenjit, djahé, suiker en lombok goed door elkaar.
Fruit dit in wat olie met toevoeging van de azijn en de vis.
Zet het vuur klein.
Keer de vis af en toe om zodat de saus er goed kan intrekken.
Doe dit ca. 10 min.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië