Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Koening Ketimoen
zoetzuur van komkommer
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode lombok
of paprika
▢
3
komkommers
▢
10
hele
sjalotjes
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
eetlepel
olie
▢
2
deciliter
water
▢
1
deciliter
azijn
▢
suiker
Kruiden:
▢
2
kemirienoten
▢
½
theelepel
koenjit
▢
1
schijfje
djahé
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
zout
Instructies
Snijd de komkommers in lange repen, evenals de lombok of paprika.
Knoflook in schijfjes snijden.
Stamp de kruiden fijn en bak ze in olie gaar.
Doe het water erbij, voeg dan de azijn toe.
Laat dit koken.
Dan suiker en zout toevoegen onder goed roeren.
Voeg de rest toe en laat het geheel goed gaar sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië