Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Telor 1
zuur van eieren
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
eieren
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
1½
eetlepel(s)
water
▢
4
eetlepel(s)
azijn
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
lombok
▢
3
kemeiries
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
spriet
sereh
▢
zout
Instructies
Kook de eieren in 10 min. hard, pel ze en snijd ze in 2 helften.
Wrijf uien met sambal, kemiries, koenjit en zout tot een brij.
Verwijder het zaad van de lombok en snijd hem in lange reepjes.
Fruit de kruidenbrij in de olie, voeg lombok toe en daarna de sereh, azijn en 1 à 2 eetlepels water.
Stoof de eieren in dit sausje ca. 5 min.
Magnetron:
Kook de eieren hard. Verwarm de olie in een glazenmagnetronschaal van 1 liter onafgedekt 1 min. op 100%.
Voeg de fijngewreven brij en lombok toe en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
Roer er de sereh, azijn en 1 eetlepel water door en leg de gehalveerde eieren in de saus.
Verwarm alles afgedekt ca. 5 min. op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië