Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Tanpa Tjoeka
zuur van tomaten en komkommer zonder azijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
komkommer
▢
5
middelgrote
tomaten
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
citroen
sap er van
▢
5
sjalotten
geen grote uien
▢
2
tenen
knoflook
gesnipperde
▢
2
theelepel
koenjit
▢
5
lomboks
▢
4
theelepel
suiker
▢
peper
▢
zout
Instructies
Komkommer schillen, in de lengte halveren, zaad verwijderen en in stukken snijden.
Sjalotten schillen en in twee-n snijden.
Pitten uit de lomboks verwijderen en in de lengte in dunne reepjes snijden.
Tomaten wassen en in vieren snijden.
Wrijf knoflook, koenjit, suiker, peper en zout met elkaar fijn, fruit dit in de olie op een laag pitje.
Voeg dan de sjalotten toe en de lombok en fruit die even mee.
De sjalotten mogen niet uiteen vallen.
Voeg er daarna de komkommer en tomaten bij en schep alles goed om.
Doe er het citroensap bij, breng het gerecht aan de kook en dien het dan onmiddellijk op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze atjar is
niet
lang houdbaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië