Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Tomat Mentah
zuur van rauwe tomaten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
tomaten
stevige
▢
1
eetlepel(s)
bieslook
gehakte
▢
1
citroen
sap er van
▢
1
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
gesnipperde
▢
½
theelepel
sambal oelek
▢
1
eetlepel(s)
ketjap
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd de tomaten in plakken en schik ze op een schaaltje.
Bestrooi ze met peper en een beetje zout en de bieslook.
Wrijf uien en knoflook samen met de sambal, meng de ketjap door de brij en ook het citroensap.
Giet dit sausje over de tomaten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze atjar is ca. 2 dagen houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië