Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lotek van de Koninklijke Marine
rauwe groenteschotel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gare
aardappels
▢
150
gram
sperziebonen
▢
200
gram
witte kool
- of spitskool
▢
50
gram
taugé
▢
½
eetlepel
pindakaas
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
1
stukje
asem
▢
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
grote
walnoot
Instructies
Week de asem in wat water en wrijf het daarna door een zeef.
Maak de groenten schoon en snij ze in repen.
Kook de groenten halfgaar en doe er de laatste minuut de taugé bij.
Laat de groenten goed uitlekken.
Prak de aardappel fijn en schep deze door de groenten.
Breng de asem met de bruine suiker aan de kook en roer er de pindakaas en sambal door.
Schep tot slot de groenten door het pindakaas mengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Indonesië