Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme Thaise salade met garnalen en kip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
kipfilet
in lange stukken
▢
3
eetlepels
olie
▢
5
dl
kippebouillon
van tablet
▢
4
eetlepels
korianderblaadjes
▢
1
rode chilipeper
in heel dunne ringen en zaadjes verwijderd
▢
1½
eetlepels
lichte Japanse sojasaus
▢
½
eetlepel
limoensap
▢
½
Romaanse sla
in lange dunne repen
▢
300
gram
garnalen
grote gepelde
▢
½
komkommer
ongeschilde / zaadjes verwijderd / in lange dunne repen
▢
1
rode ui
in heel dunne ringen
▢
2
eetlepels
basilicumblaadjes
grof gesneden
▢
100
gram
pinda's
grof gehakte
Instructies
Bak de kip in de olie in 5-7 minuten rondom bruin.
Breng de bouillon aan de kook en roer er 3 eetlepels korianderblaadjes, de chilipeper,
de sojasaus en het limoensap door.
Leg In 4 diepe borden een bedje van Romaanse sla.
Vermeng de kip, garnalen, komkommer, rode ui, 1 eetlepel korianderblaadjes en de
basilicum en verdeel dit over de sla.
Strooi de pinda's erover en schenk vlak voor het serveren de gekruide bouillon over
de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand