Het deeg bereiden volgens de aanwijzingen op zakje gedroogde gist.
Wel de margarine erbij bij het kneden.
Bereiding van de vulling:
Het rundergehakt bakken met 2 eetlepels olie en met een scheplepel los wringen zodat het gehakt los komt en niet blijft klonteren.
Zodra het bruin wordt, prei, zout, peper, ve-tsin en kerrie met het gehakt mengen.
Ook de suiker erbij doen.
Daarna het geheel uit de pan scheppen en laten uitlekken.
De vulling in een pan doen en de eieren er in mengen tot een breimassa.
Bereiding tot martabakbrood:
Het gerezen deeg nog even kneden.
Rol het beetje voor beetje tot een grootte van een tennisbal.
Meteen deegroller op een platte plank of een marmeren steen, waarvan het oppervlak eerst met een beetje olie ingewreven moet worden, het deeg plat rollen tot papierdun.
Doe 3 eetlepels van de vulling op het deeg en spreid het zo tot een vierhoek ter grootte van een envelop.
Sluit het af met de randen van het bladerdeeg maar zo dat het niet teveel gaat overlappen, anders wordt het deeg te dik.
Gebruik een koekenpan om te bakken en iedere keer een eetlepel olie gebruiken. Bak op een zacht vuur.
De 3 uien fijnsnijden of schaven, in een kom doen, wat azijn, suikeren peper mengen.