Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ng Hioeng Joek Sie
rundvlees met vijfkruidensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
rundvlees
mager
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
gemberwortel
geraspte
▢
1
eetlepel(s)
donkere sojasaus
▢
1
theelepel
suiker
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
snufje
vijfkruidenpoeder
▢
1½
dl
runderbouillon
▢
1
theelepel
maïzena
Instructies
Maak het vlees droog en snij het tegen de draad in dunne plakjes en daarna in reepjes en hierna in kleine blokjes.
Doe de knoflook met zout, gemberwortel, sojasaus, suiker en vijfkruidenpoeder in een kom.
Roeren totdat zout en suiker opgelost zijn.
Marineer het vlees hierin voor 10 tot 15 min.
Verhit de olie in een wadjan en voeg het vleesmengsel toe en bak dit onder voortdurend omscheppen gedurende 2 min.
Het vlees moet zijn oorspronkelijke kleur verloren hebben.
Voeg de enigszins verwarmde bouillon toe en breng alles aan de kook.
Maak de maïzena aan met 1 eetlepel koud water.
Roer deze oplossing door de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat de saus licht gebonden is.
Dien het gerecht dan meteen op en geef er witte droog gekookte rijst bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië