Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte visschotel met een zomers slaatje
Porties:
4
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
gemengde sla
▢
120
gram
makreel
gerookt
▢
4
eetlepels
sojascheuten
▢
120
gram
forel
gerookt
▢
120
gram
sprot
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
2
botjes
waterkers
▢
½
komkommer
▢
16
kerstomaatjes
▢
1
eetlepel
bieslook
gehakt
▢
scheutje
wijnazijn
▢
peper
▢
zout
Instructies
Was de gemengde sla en de waterkers en schil de komkommer.
Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water en laat ze uitlekken.
Snijd de waterkersblaadjes in dunne reepjes en de komkommer in schijfjes.
Snijd de 3 soorten gerookte vis in kleine blokjes.
Meng de visblokjes en de waterkerssnippers door de mayonaise en kruid met peper en zout.
Meng de gemengde sla met de geblancheerde sojascheuten en de komkommerschijfjes en verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
Besprenkel met de wijnazijn en breng verder op smaak met peper en zout.
Leg in het midden van de sla een hoopje gerookte vis en bestrooi met het bieslook.
Versier tenslotte met de kerstomaatjes en serveer met warme toast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade