Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Auberginesalade
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aubergines
▢
2
eetlepel
ui
fijngehakte
▢
2
eetlepel
citroensap
▢
1
tomaat
▢
1½
deciliter
olijfolie
▢
1
theelepel
wijnazijn
▢
½
theelepel
oregano
▢
peper
naar smaak
▢
zout
naar smaak
Instructies
Doe de aubergines in een matig hete oven en haal ze eruit als de schil zacht en rimpelig is.
Pel ze en verwijder zoveel mogelijk de zaden.
Roer de aubergines met een mixer of blender tot moes en voeg enkele druppels citroensap toe om verkleuring te voorkomen.
Stamp de ui zacht met een vijzel, voeg wat zout toe en doe er de auberginepulp erbij.
Doe er de geschilde en ontpitte tomaten bij en roer goed.
Voeg de oregano, naar smaak zout en peper, olijfolie en citroensap toe en meng alles tot een smeuïg geheel.
Voeg op het laatst nog de wijnazijn toe en laat de salade goed koelen.
Garneer met dungesneden komkommer en groene paprika.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch