Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kummel kaassalade
Porties:
4
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de dressing:
▢
1
sjalot
▢
1
koffielepel
mosterd
▢
1
eierdooier
▢
1
dl
olie
▢
een scheutje
azijn
▢
½
dl
room
▢
50
gram
Boursin
▢
1
koffielepel
gehakte kervel
▢
1
koffielepel
gehakte dragon
▢
peper
▢
zout
Voor de salade:
▢
100
gram
groene boontjes
fijne
▢
½
kropsla
▢
100
gram
champignons
▢
1
stukje
Gouda met kummel
van ± 200 gr
▢
1
vleestomaat
▢
zout
Instructies
Pel de sjalot en hak hem fijn.
Mix de mosterd met de eierdooier en de gehakte sjalot en voeg er geleidelijk de olie en vervolgens de azijn, de room en de Boursin aan toe.
Spatel er vervolgens de gehakte kervel en dragon door en breng op smaak met peper en zout.
Maak de boontjes schoon, kook ze in licht gezouten water beetgaar, giet ze af en laat ze onder koud water schrikken.
Was de kropsla en snijd de bladeren in fijne slierten.
Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de kaas in dobbelsteentjes van ± 1 cm.
Vermeng alle ingrediënten in een slakom en giet er de dressing over.
Was de tomaat, snijd hem in dunne halve schijfjes en versier de salade hiermee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met roggebrood.
Deze salade smaakt ook heel lekker na de maaltijd ter vervanging van het traditionele stukje kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade