Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Koffiecake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Zeef
mixer
Cakevorm
Ingrediënten
Voor de cake:
▢
350
gram
patisseriebloem
▢
8
gram
bakpoeder
▢
200
gram
boter
▢
250
gram
suiker
▢
3
eieren
▢
75
gram
melk
▢
1
el
oploskoffie
▢
Vanille extract
Voor het glazuur:
▢
2
el
water
heet
▢
1
el
oploskoffie
▢
100
gram
bloemsuiker
Instructies
Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban.
Voeg de zachte boter toe en meng verder.
Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe.
Verwarm een scheutje melk en los hierin 1 el koffie op.
Schenk dit samen met de resterende melk bij het beslag.
Mix verder tot een luchtig beslag.
Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake af in een voorverwarmde oven van 170° C in ca 1 uur.
Doe altijd de prikkertest om te zien of de cake gaar is.
Laat de cake na het bakken afkoelen.
Meng 1 el oploskoffie met 2 el water.
Doe er de bloemsuiker bij en roer goed door.
Met dit glazuur kun je nu je cake bestrijken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
België