Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kompelbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Broodbakblik
kitchenaid
kom
Oven
kwas
Ingrediënten
▢
300
gram
Volkorenmeel
▢
200
gram
Tarwebloem
▢
5
gram
Droge gist
of 10 gr verse gist
▢
10
gram
Zout
▢
10
gram
Suiker
▢
20
gram
Echte boter
▢
200
gram
Kompelbier
bovengronds
▢
120
gram
water
Lauw
Instructies
Doe alle droge ingrediënten behalve het zout in de kitchenaid en laat de machine al eens mengen.
Schenk het kompelbier en het water erbij en laat de machine een vijftal minuten kneden.
Doe er nu het zout bij en laat de machine nog eens een 10 à 15 minuten verder kneden.
Haal het deeg nu uit de kom en laat het afgedekt op een warme plaats een uurtje rijzen.
Ik doe dit in de oven op 35°, zo ben ik er zeker van dat er geen tocht bij kan komen.
Na het uurtje rijzen kneed je het deeg nog eens door en vorm je het deeg tot een bal.
Beboter je bakblik en leg het deeg erin.
Laat nogmaals rijzen tot het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
Verwarm je oven voor op 210° en bak dan het brood af in ca 35 minuten.
Nadat je het brood uit de oven hebt gehaald neem je een kwast en wat water en wrijf je de bovenkant in met het water.
Dit zorgt voor een mooie glans. Je kunt het ook insmeren met echte boter, ook zeer lekker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het brood is heerlijk, lekker mals en vol van smaak. Geniet van het brood, zeer lekker bij stoofvlees of andere gerechten waar bier in verwerkt is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood