Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Lemon Drizzle Cake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel(s)
citroenverbena
als je er hebt kan ook zonder hoor.
▢
4
eieren
▢
225
gram
suiker
▢
225
gram
boter
zeer zachte
▢
275
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
2
tl
bakpoeder
▢
4
eetlepel(s)
melk
▢
De zeste van 2 citroenen
biologisch en ongespoten .
Voor de Drizzle topping :
▢
Het sap van 2 citroenen
▢
175
gram
suiker
Instructies
Klop de eieren en de suiker tot een schuimig beslag.
Voeg de boter, het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de melk en de zeste toe en mix verder totdat je een glad beslag krijgt.
Neem een bakvorm voor brownies en vet deze in.
Bekleed de vorm nu met bakpapier en stort hierin het beslag.
Bak de cake op 160 ° ongeveer 35 à 40 minuten.
Maak ondertussen de drizzle door het citroensap te mengen met de suiker.
Laat de cake na het bakken 10 minuten rusten.
Neem het ciroensap en roer nog eens goed door.
Neem een kwast en saus de cake hier goed mee in, vergeet de hoeken niet !
De cake is klaar om te serveren !
Notities / Tips / Wijnadvies
Zeste is een vakterm voor de dunne schil van citrusvruchten zoals sinaasappels, citroenen en limoentjes, zonder ook maar een greintje wit eraan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake