Doe alle ingrediënten behalve het zout in de kom van de Maxima en laat de machine een 2 tal minuutjes draaien.
Voeg nu het zout toe en laat de machine nog eens 7 minuutjes kneden.
Bij een ander keukenmachine kunnen de kneedtijden langer duren.
Je deeg is goed wanneer je er een doorzichtig vliesje in kunt trekken zonder dat het scheurt.
Leg het deeg in een kom met deksel en laat het een half uurtje rusten.
Na de rust neem je het deeg, verdeel het in 2 gelijke helften en rol je de 2 degen uit tot een rechte lap.
Vouw de buitenste flappen naar het midden en draai het deeg nu een slag.
Rol door gebruik van je duimen ( opspannen ) het deeg op tot een rol.
Neem de ingevette bakblikken en leg in elk vorm een rol deeg.
Dek af met een doek en laat het deeg nu 60 tot 90 minuten rijzen.
Ik laat het deeg rijzen in de oven op 35 à 40°C.
Na een 15 tal minuten zet ik de oven uit, de warmte blijft mooi hangen in de oven.
Het deeg moet verdubbelt zijn in volume.
Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht met stoom.
Zet het brood erin en laat het 10 minuten bakken.
Schakel dan de oven over naar gewone hetelucht of onder en bovenwarmte.
De temperatuur blijft 220°C en bak het brood nog 25 minuten verder.
Na het bakken meteen ontvormen en met een kwast en water over de korst gaan of eventueel een klein klontje boter over de korst uit smeren met een kwast.