Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oreo cupcakes
Porties:
12
stuks
Cost
scheel 3 euro met post nl
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg :
▢
12
Oreokoekjes
▢
150
g
boter
▢
150
g
Suiker
▢
1
Snufje
zout
▢
Vanille extract
▢
2
Eieren
kamertemperatuur
▢
160
g
Bloem
▢
30
g
Cacaopoeder
▢
½
TL
Bakpoeder
▢
¼
TL
Natrium bicarbonaat
eventueel
▢
beetje
melk
op kamertemperatuur
Voor de topping:
▢
10
OreoKoekjes
▢
300
g
Slagroom
▢
3
TL
klop-fix
▢
50
g
Poedersuiker
▢
300
g
mascarpone
▢
3
TL
klop-fix
▢
Vanille extract
▢
Voor de decoratie :
▢
12
Mini OreoKoekjes
▢
Chocolade strooisel
▢
Zwarte decoratie suiker
Instructies
Oven voorverwarmen op 170°C boven- en onder hitte.
Boter, suiker, zout en vanille extract mixen tot een romige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix totdat de eieren volledig opgenomen zijn door de massa.
De droge bestanddelen met elkaar mengen en aan de massa toevoegen.
Als het deeg te stevig is dan kun je een beetje melk toevoegen.
Vermorzel de koekjes tot een grote van 1 cm en meng ze onder het deeg.
Neem een ijsschep en schep in elk cupcake papiertje een bolletje deeg.
Bak ze af in circa 20 minuten. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
Maal de Oreokoekjes helemaal fijn tot kruimels.
Mix de slagroom halfvast en voeg de klop-fix toe.
Klop de slagroom verder stijf en laat daarna de slagroom opstijven in de frigo (koelkast).
Meng de mascarpone met klop-fix, poedersuiker en het vanille extract.
Meng eerst de Oreo kruimels eronder en dan de slagroom eronder mengen.
Neem een spuitzak met een grote spuitmond.
Doe de crème erin en versier de cupcakes met de crème.
Steek er een mini-Oreokoekje in en strooi er wat hagelslag en/of zwarte suiker over.
Laat de cupcakes nog even verder opstijven in de frigo (koelkast).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins