Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thaise vleessalade
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200-250
gram
kippenvlees
gekookt of varkensvlees
▢
2
eetlepels
limoensap
of citroensap
▢
1
eetlepel
suiker
▢
1
kleine
rode Spaanse peper
of groene Spaanse peper
▢
1
grote
groene mango
▢
1
eetlepel
Nam pla
vissaus
▢
1
teentje
knoflook
gesnipperd
▢
3
gesnipperde
bosuitjes
▢
enkele
slabladeren
▢
1
eetlepel
korianderblaadjes
fijngesneden verse
Instructies
Vermeng het limoen- of citroensap met de suiker en 1 mespunt zout.
Blijf roeren tot de suiker en zout zijn opgelost.
Snijd het vruchtvlees van de Spaanse peper in uiterst smalle reepjes (liefhebbers van 'heet' laten de zaadjes en zaadlijsten zitten).
Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit in smalle reepjes.
Leg die in een kom en schenk er het limoen- of citroensapmengsel over.
Schep de reepjes even om.
Laat ze, afgedekt met plasticfolie, een kwartiertje in de koelkast staan.
Snijd intussen het koude kippe- of varkensvlees ook in smalle reepjes.
Leg ze in een kom en strooi er de Spaanse peperreepjes over.
Voeg de Nam pla en knoflook toe.
Schep alles een paar maal om.
Voeg nu het vlees bij de mangoreepjes.
Schep alle ingrediënten heel luchtig om en strooi er bosuitjes en de helft van de korianderblaadjes over.
Laat alles nogmaals een kwartier in de koelkast staan.
Beleg borden met de slabladeren en verdeel de salade hierover.
Bestrooi de salades met de rest van de korianderblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Thailand