Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocadosalade met biefstuk
Porties:
4
personen
Total time
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
biefstuk
of bieflapjes
▢
1
theelepel
mosterd
▢
½
eetlepel
bruine basterdsuiker
▢
2
theelepel
paprikapoeder
milde
▢
1
theelepel
oregano
▢
zout
▢
peper
▢
1
avocado
rijpe
▢
2
tomaten
▢
1
kropje
lollo rosso
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
azijn
▢
1
dl
abrikozen sinaasappeldrank
Instructies
Snijd de biefstuk of bieflapjes in dunne plakjes.
Roer de mosterd, de bruine suiker, het paprikapoeder, de oregano en naar smaak zout en peper door elkaar en schep de biefreepjes erdoor.
Laat ze zo ± 15 minuten staan.
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Snijd de tomaten elk in 8 partjes.
Was de lollo rosso, dep de bladeren goed droog en snijd ze in reepjes.
Verdeel de lollo rosso over de borden en leg er de plakjes avocado en de partjes tomaat op.
Verhit in een koekepan 1 eetlepel olie, bak de reepjes vlees al omscheppend op hoog vuur snel bruin en verdeel ze over de salade op de borden.
Roer de azijn en de abrikozendrank door het bakvet, klop er de rest van de olie door en schenk het sausje over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Salade
/
Vlees