Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocado chilibonensalade
Porties:
2
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
limoenen
▢
1
avocado
▢
4
eetlepel
olijfolie
▢
¼
theelepel
zout
▢
peper
▢
1
blik
chilibonen
netto 400 gr
▢
3
trostomaten
▢
1
rode ui
▢
1
zakje
verse koriander
15 gr
▢
2
ijsbergslablaadjes
▢
½
zakje
geraspte Cheddar
á 100 gr, Uniekaas
Instructies
Boen de schil van 1 limoen onder koud stromend water schoon en rasp hem.
Pers de limoenen uit.
Klop het limoensap en de rasp met de olie, het zout en peper in een kommetje door elkaar.
Schil de avocado, snijd de helften langs de pit los en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Doe de avocadoblokjes in een kom, schenk de saus erover en schep voorzichtig om.
Laat de chilibonen in een zeef uitlekken.
Snijd 2 tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de andere tomaat in plakjes.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
Schep de bonen en de tomatenblokjes door de avocado en zet de schaal tot het gebruik in de koelkast.
Knip de korianderblaadjes in een kopje in stukjes, houd 2 takjes achter voor de garnering. Was de sla en dep hem droog.
Schep de koriander door de salade.
Leg op 2 borden elk 1 blaadje sla, schep de salade in het ijsbergslablad en bestrooi met Cheddar.
Garneer met plakjes tomaat, ui ringen en koriander.
Geef er tortillachips bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch