Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Provençaalse tomaten
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
tomaten
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
gehakte
▢
3
eetlepel(s)
paneermeel
▢
1
tl
Provençaalse kruiden
▢
zout
▢
peper
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°c
Snijd met een puntig mesje de kroontjes uit de tomaten.
Snijd de tomaten door de helft.
Leg de tomaten in een ovenschaal.
Bestrooi ze met wat zout en sprenkel er wat olijfolie over.
Meng in een kommetje paneermeel, de fijngesneden knoflook, peterselie, Provençaalse kruiden, peper en paprikapoeder.
Verdeel het mengsel over de tomaten en zet de schaal in de oven voor 25 à 30 minuten.
Dit is een bijgerecht en past goed bij bijvoorbeeld lamsvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch