Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Catalaans rijstgerecht
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
120
gram
ronde spaanse rijst bomba
of paella
▢
100
gram
chorizoworst
▢
1
rode paprika
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
125
gram
tomatenblokjes
▢
1
blaadje(s)
laurier
▢
1
tl
tijm
▢
1
tl
catalaanse peper
poeder of piment d'espelette
▢
1
tl
kurkuma
▢
30
centiliter
kippenbouillon
▢
zout
▢
olijfolie
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook en de ui.
Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
Haal het vel van de chorizo en snijd deze in plakjes.
Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie en fruit de ui aan.
Voeg de chorizo en de paprikareepjes toe en laat deze even meebakken.
Voeg de rijst toe en laat deze de olie opnemen.
Voeg de bouillon toe.
Voeg de tomatenblokjes toe.
Voeg de kurkuma, de tijm , de knoflook, het laurierblad , de peper of piment en een beetje zout toe.
Laat op laag vuur garen tot de rijst gaar is.
Voeg eventueel een beetje water toe als het gerecht droog kookt en de rijst nog niet gaar is.
Verdeel over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Spanje