Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tanegenia
Spaanse andijviesalade
Porties:
4
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
andijvie
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
of andere olie
▢
5
eetlepels
citroensap
of geurige azijn
▢
zout
▢
peper
▢
Worcestershiresaus
▢
2
grote
appels
zachtzure
▢
2
augurken
middelgrote zoetzure
▢
1
kleine
ui
zeer fijngesnipperde
▢
4
eetlepels
zure room
of yoghurt
▢
1
theelepel
mosterd
goudgele
▢
1
theelepel
suiker
▢
3
eieren
gekookte gepelde
▢
50
gram
walnoten
gepelde gehakte
▢
2
gepelde
tomaten
zonder zaad
Instructies
Verwijder de zeer harde en beschadigde bladeren van de andijvie.
Druk met 1 hand de bladeren van de andijviestronk goed tegen elkaar aan en snijd dan de andijvie in smalle repen.
Dep die repen dan nog eens goed droog.
Klop door de olie 3 eetlepels citroensap, met naar smaak weinig peper en zout of Worcestershiresaus.
Doe dit sausje in een kom, schep de andijvie erdoor en leg een bord op de kom.
Was, droog, boor en schil de appels.
Snijd die in dunne plakken en verdeel die overlangs en overdwars in kleine blokjes.
Besprenkel deze met de rest van het citroensap.
Snipper de augurken fijn en roer die met de ui door de blokjes appel.
Roer de room, de mosterd en 1/2 theelepel suiker door elkaar en schep dit sausje door het appel mengsel.
Snijd de eieren in plakken.
Schep even voor het serveren het appel mengsel door de andijvie.
Proef de salade en voeg naar smaak de rest van de suiker, peper en zout of Worcestershiresaus toe.
Snijd de stukken tomaat zeer fijn.
Breng de salade over op de serveerschaal en garneer de salade met de gehakte noten, de stukjes tomaat en de plakjes ei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade