Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelgratin à la Normandië
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappels
geschild en in dunne plakjes
▢
1
ui
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
200
ml
appelcider
▢
250
ml
slagroom
▢
100
g
Gruyère kaas
geraspt
▢
50
g
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
1
takje
verse tijm
▢
1
takje
verse rozemarijn
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Boter om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal in met boter.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes.
In een pan, fruit de ui en knoflook aan tot ze zacht en geurig zijn.
Voeg de appelcider toe en laat het geheel sudderen totdat de vloeistof is verminderd.
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook.
Voeg de verse tijm en rozemarijn toe en laat het mengsel een paar minuten sudderen.
Voeg de geraspte Gruyère kaas toe en roer tot deze volledig is gesmolten.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg een laagje aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal, giet een deel van het roommengsel erover en herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
Eindig met een laagje saus.
Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas voor een knapperige korst.
Bak de aardappelgratin in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45-60 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is en de aardappels gaar zijn.
Laat het even rusten voordat je het serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Aardappelgratin à la Normandië is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij diverse hoofdgerechten. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Frankrijk