Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boeuf Bourguignon van Harry Bloksma
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
5
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
uien
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
winterwortel
▢
4
teentjes
knoflook
▢
700
gram
riblappen
▢
zout
▢
peper
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
40
gram
roomboter
▢
70
gram
tomatenpuree
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
500
ml
runderbouillon
▢
400
ml
rode wijn
Bourgogne
▢
3
blaadjes
laurier
▢
250
gram
champignons
Instructies
Pel en snipper de uien.
Schil en snijd de bleekselderij en wortel in stukken.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de riblappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
Voeg de groente toe en laat ze circa 5 min smoren.
Roer de tomatenpuree erdoor.
Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerende gaar worden.
Voeg de bouillon, rode wijn en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen.
Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees