Meng in een ovenschaal de aardappels met een scheutje olie en een beetje zout en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Bloemkool
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af.
Captains dinner
Pel en snijd de ui in ringen.
Giet de kapucijners af en spoel schoon.
Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.
Karbonades
Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.
Serveren
Serveer het gerecht met de augurken en piccalilly.