Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crêpes de chandeleur
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Crèpes
▢
250
gram
bloem
▢
500
ml
melk
▢
3
eieren
▢
1
el
olijfolie
▢
zout
Garnituur
▢
ham
▢
ontbijtspek
▢
geraspte kaas
▢
kerstomaatjes
▢
peterselie
▢
schenkstroop
▢
jam
▢
poedersuiker
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Doe in een kom de bloem, snufje zout, olie en de eieren.
Meng dit door elkaar.
Voeg een kwart van de melk toe.
Mix dit goed door elkaar met een handmixer of de keukenmachine.
Meng net zolang tot je een mooi glad beslag hebt.
Voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk toe.
Het beslag is nu klaar.
Laat het beslag nu minimaal een kwartier rusten!
Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan.
Veeg met een keukenpapiertje de olie over de gehele bodem van de koekenpan.
Giet een dun laagje beslag in de pan.
Wals de pan een beetje rond zodat het beslag de gehele bodem van de pan bedekt.
Leg op het beslag het garnituur wat jij het lekkerst vindt.
Wij kozen voor stukjes ham, spek en geraspte kaas.
Zodra het beslag droog is aan de bovenzijde, draai dan de pannenkoek om.
Ik doe dat met behulp van een pannendeksel.
Laat de pannenkoek erop glijden.
Keer het deksel om boven de pan en laat de pannenkoek weer in de pan glijden.
Na een minuut of 4 is de andere zijde ook gaar.
Laat de pannenkoek op een bord glijden.
Leg er een tweede bord omgekeerd bovenop, om de pannenkoek warm te houden.
Bak de rest van de pannenkoeken, met het door jou gewenste garnituur, of naturel.
Leg de pannenkoek op een bord en garneer met wat halve kerstomaatjes en wat peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pannenkoeken