Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborst met peer
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eendenborstfilet
▢
2
st
handperen
conference
▢
100
ml
kalfsfond
▢
1
el
honing
▢
25
gram
boter
▢
100
ml
kalfsfond
▢
5
cl
cognac
▢
1
el
crème fraîche
▢
3
takjes
tijm
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Schil de peren,
Snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Rits de dille.
Snijd de eendenborst aan de velkant kruislinks in.
Zet een koekenpan op de warmtebron op redelijke hoge stand en leg er de eendenborst in op de velkant.
Bak deze voor 8 minuten.
Zet de warmtebron wat lager en draai de eendenborst om en bak deze zijde 4 minuten.
Haal daarna de eendenborst uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Maak de pan schoon maar bewaar het vet.
Verhit in de koekenpan de boter en de honing en voeg de partjes peer toe.
Bak deze aan alle zijden mooi gekleurd.
Haal de perenpartjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Blus de hete pan af met de cognac.
Voeg de kalfsfond en de crème fraîche toe.
Laat voor een derde inkoken en breng op smaak met zout, peper en de tijm.
Eendenborst met peer
Trancheer de eendenborst en verdeel over de borden samen met de partjes peer.
Giet wat saus over de plakjes eendenborst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Gevogelte