Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilet met ananas
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
12
minuten
minuten
rusttijd
10
minuten
min
Total time
52
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eendenborstfilet
▢
2
citroenen
▢
1
blik
ananas
schijven
▢
5
cl
rum
▢
35
gram
rietsuiker
▢
10
gram
boter
▢
1
el
olijfolie
▢
zout
▢
peper
▢
kerriepoeder
Instructies
Schil met een scherp mesje het geel van de helft van de citroenen en snijd dit in zeer smalle reepjes of gebruik een zesteur.
Kook de zestes drie minuten in kokend water.
Giet af en laat ze uitlekken.
Breng 10 cl water aan de kook en los hier de suiker in op.
Voeg de zestes toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
Snijd 4 ananas schijven in blokjes.
Verhit het klontje boter en de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes ananas.
Keer regelmatig zodat de ananas een mooi kleurtje krijgt.
Zet de wasemkap uit en flambeer de ananas met de rum.
Voeg de zestes toe met 2 eetlepels van het vocht.
Snijd de geschilde citroen door midden en knijp uit over de ananas.
Meng dit alles goed door elkaar.
Snijd de eendenborst aan de velkant kruislings in.
Bak de eendenborst 7 minuten op de velkant, draai dan om en bak nog een minuut of 5.
Haal de eendenborst uit de pan en laat hem 10 min rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de eendenborst in plakken.
Verdeel de ananas over de borden en leg er de plakken eendenborst op.
Snijd plakken van de overgebleven citroen en serveer deze erbij.
Voedingswaarden
Calories:
461
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Fruit
/
Gevogelte