Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Eendenborstfilet met chocolade portsaus
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eendenborst
Voor de saus
▢
2
sjalotten
▢
20
gram
boter
▢
100
gram
port
▢
100
gram
water
▢
1
el
kalfsfondpoeder
▢
5
gram
maïzena
▢
100
gram
chocola
puur
Bijgerecht
▢
1
kg
aardappels
vastkokend
▢
250
gram
champignons
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappelen bijna gaar.
Laat afkoelen.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verwarm de oven voor op 90 graden.
Snijd het overtollige vet aan de zijkanten van de eendenborst.
Bewaar het vet.
Snijd de filets kruislings in aan de vetkant.
Bak de filets 3 minuten aan de vetkant en 2 minuten aan de andere zijde.
Leg de filets in een ovenschaal en zet in de oven voor een uur.
Controleer regelmatig met een kernthermometer.
De kerntemperatuur moet tussen de 62 en 65 graden zijn.
Mocht de temperatuur bereikt zijn en je bent nog niet klaar met de rest, verlaag dan de oventemperatuur naar 60 graden.
Chocolade-portsaus
Pel en snipper de sjalotjes zo fijn mogelijk.
Verwarm in een pan de boter en fruit de sjalotjes.
Voeg de port toe en breng tegen de kook aan.
Los het bouillonpoeder op in het water en voeg toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de maïzena toe en laat even koken onder voortdurend roeren.
Voeg de helft van de chocolade in stukjes toe.
Laat dit oplossen.
Proef de saus en voeg naar smaak meer chocolade toe.
Afmaken
Bak de aardappelen in het eenden vet en voeg de champignons toe.
Trancheer de eendenborsten en verdeel over de borden samen met de gebakken aardappelen en champignons.
Giet wat saus over de filets en serveer.
Doe de rest van de saus in een sauskom en zet apart op tafel.
Voedingswaarden
Calories:
257
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte