Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken kippenbouten met paprika’s
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kippenbouten
▢
1
rode paprika
▢
1
groene paprika
▢
1
gele paprika
▢
3
sjalotten
▢
1
teentje
knoflook
▢
zwarte olijven
▢
1
eetlepel(s)
oregano
gedroogde
▢
paprikapoeder
▢
2
tl
komijnpoeder
▢
2
tl
kurkuma
▢
olijfolie
▢
10
cl
kippenbouillon
▢
1
eetlepel(s)
basilicum
fijn gesneden
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel de sjalotjes en snijd ze in tweeën.
Ontpit zo nodig de olijven.
Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
Zet een grote braadpan op midden-hoog vuur en verwarm 2 el olijfolie.
Peper en zout de kippenbouten.
Braad de kippenbouten aan alle zijden aan.
Haal ze dan uit de pan en leg ze op een schaal.
Fruit de sjalotten zonder dat ze verkleuren.
Doe de bouten terug in de pan, incl. het vrijgekomen vocht.
Knijp de knoflookteen boven de pan uit.
Voeg de paprika’s toe.
Voeg de oregano, komijn en kurkuma toe.
Bestrooi het geheel met wat paprikapoeder.
Voeg de kippenbouillon toe.
Doe het deksel op de pan en laat 30 tot 40 minuten stoven.
Voeg 10 minuten voor einde kooktijd de olijven toe.
Leg de bouten op een serveerschaal met de paprika en strooi er de basilicum over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met bijvoorbeeld pilaf-rijst.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip