Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken longhaas met grove mosterdsaus
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
longhaas
▢
1
sjalot
▢
10
cl
witte wijn
▢
10
cl
kalfsfond
▢
1
el
crème fraîche
▢
2
el
mosterd
▢
1
el
olijfolie
▢
2
el
mosterd
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de sjalot.
Verhit in een steelpannetje de helft van de boter.
Fruit de sjalot tot deze glazig ziet.
Blus af met de witte wijn.
Kook deze in tot bijna droog.
Voeg de kalfsfond toe met de crème fraîche en laat tot de helft inkoken.
Voeg de mosterd toe en meng goed door elkaar.
Schenk de saus in een thermosfles om deze warm te houden.
Gebakken longhaas met grove mosterdsaus
Verhit de rest van de boter met de olijfolie.
Zout en peper de longhaas.
Bak deze op hoog vuur gedurende 2 minuten aan beide zijden.
Draai het vuur lager en gaar verder naar de gewenste gaarheid.
Verdeel de longhaas over de borden en verdeel de saus er over.
Serveer met gekookte aardappel en Provençaalse tomaten volgens dit recept
Voedingswaarden
Calories:
260
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees