Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegratineerde kalfsschnitzel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalfsschnitzels
à 140 gr.
▢
4
plakken
rauwe ham
▢
160
gram
Emmentaler
geraspt
▢
40
gram
boter
▢
1
el
olijfolie
▢
5
cl
cognac
▢
10
cl
kalfsfond
▢
10
cl
crème fraîche
▢
zout
▢
peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°c
Zout en peper de schnitzels.
Bak in een koekenpan de schnitzels aan beide kanten aan in een klont boter en een eetlepel olie.
Leg de schnitzels in een ovenschaal.
Deglaseer de pan met de cognac.
Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
Voeg de crème fraîche en de kalfsfond toe.
Meng goed met behulp van een vork.
Zet het vuur laag en laat een minuut of 7 inkoken.
Verdeel de saus over de schnitzels.
Leg op elke schnitzel een plak rauwe ham.
Bestrooi de schnitzels met de geraspte kaas.
Leg er wat klontjes boter op en zet in de oven om de kaas te laten smelten.
Verdeel over de oven en serveer er b.v. haricots-verts en een gekookt aardappeltje bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Kalfsvlees
/
Vlees