Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsvlees Marengo
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
kalfsvlees
om te stoven
▢
2
el
olijfolie
▢
250
gram
champignons
▢
500
gram
tomaten
▢
2
el
tomatenpuree
▢
2
uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
25
cl
witte wijn
▢
1
kruidentuiltje
▢
1
el
peterselie
fijngesneden
Instructies
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Snijd de champignons in vieren.
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4 cm.
Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees om en om.
Haal het vlees uit de pan en bewaar.
Fruit de ui in de pan tot deze glazig zien.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.
Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe.
Zet het vuur wat lager en laat 10 minuten zachtjes bakken.
Voeg nu de witte wijn, de champignons, het vlees, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
Zet het vuur laag, Doe de deksel op de pan en laat 1 uur stoven.
Afhankelijk van de kwaliteit is nu het vlees gaar.
Zo niet laat dan wat langer stoven.
Verdeel over de borden.
Garneer met wat peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Verdeel over de borden.
Garneer met wat peterselie.
Serveer er rijst bij.
Voedingswaarden
Calories:
296
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees