Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonenmaaltijdsalade met tomaat en roquefort
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
sperziebonen
▢
150
gram
tuinbonen
diepvries
▢
zout
▢
2
vleestomaten
▢
1
kleine
rode ui
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
rode wijnazijn
▢
½
eetlepel(s)
mosterd
▢
1
theelepel
honing
▢
1
theelepel
tijm
▢
versgemalen peper
▢
1
blikje
kidney beans
± 200 gr
▢
100
gram
roquefort
▢
2
takjes
peterselie
Instructies
Kook de schoongemaakte en gewassen sperziebonen ± 5 minuten in weinig water met zout.
Voeg de tuinbonen toe en kook de bonen in nog ± 7 minuten gaar.
Giet ze af.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Verwijder het vocht en de pitjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de honing, de tijm, zout en peper.
Giet de kidney beans af.
Schep de sperziebonen, de tuinbonen, de kidney beans, de ui en de tomaat door elkaar en schenk er het sausje over.
Verkruimel de roquefort erboven.
Maal er peper boven en knip de peterselie erboven fijn.
Lekker met warme pistolets met olijvenpasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Salade